Cum alegi genele false in functie de forma ochilor

Initial asociate cu machiajul de teatru sau cu aparitiile vedetelor de pe covorul rosu, genele false au devenit tot mai populare, in mare parte si datorita diversificarii acestui tip de produs si noilor tehnici utilizate pentru aplicarea si ingrijirea lor. Fie ca preferam sa le purtam in fiecare zi, fie ca le folosim doar la ocazii speciale, genele false au devenit un produs nelipsit din arsenalul de frumusete al oricarei femei moderne. Ceea ce este important de stiut atunci cand ne aplicam genele false este ca ele trebuie alese in functie de culoarea parului si a genelor tale, dar si dupa forma ochilor.

Ce trebuie sa stii despre genele false

Genele false sunt o optiune excelenta pentru femeile care au gene prea scurte sau rare si pentru care rimelul nu face minuni, dar si pentru cele care vor sa-si puna in evidenta privirea. Pentru artistele din lumea teatrului si a divertismentului, genele false au devenit aproape obligatorii, pentru a le contura o imagine cu un aer de dramatism, iar specialistii in machiaj care lucreaza pentru marile case de modă le folosesc frecvent, fie pentru a da look-ului final un aer romantic, fie pentru a accentua misterul feminin.

Datorita acestor tendinte, in prezent, genele false au devenit disponibile intr-o mare varietate de stiluri, dimensiuni si tipuri. Cele mai populare trei tipuri de gene false sunt: genele tip banda, genele individuale grupate in buchetele si genele individuale. Toate acestea pot fi facute din fibre sintetice, din matase sau din par natural. Cele din par natural sunt, cel mai frecvent, fabricate din fire din blana de nurcă, dar exista si gene false facute din par natural uman.

Genele tip banda sunt printre cele mai populare si, asa cum indica si numele lor, sunt prinse de o banda care se lipeste cu un adeziv special de pleoapa la baza genelor naturale. Genele individuale in manunchiuri sunt folosite frecvent de specialistii in machiaj, fie pentru a obtine un look foarte natural, in functie de caracteristicile fizionomiei persoanei care le poarta, fie pentru look-uri spectaculoase, inedite, asa cum le vedem pe podiumurile de prezentare ale caselor de moda, in reviste, in videoclipuri muzicale sau pe covorul rosu. Genele individuale se folosesc in principal pentru extensiile fir cu fir ale genelor, sunt cele mai rezistente in timp si se aplica printr-un procedeu special, in saloanele de specialitate. Toate tipurile de gene pot fi scurtate, dupa diferite modele, pentru a se potrivi cat mai bine asteptarilor tale.

Stilul si tipul de gene false pe care le alegi vor depinde de preferintele personale, bugetul si look-ul pe care il visezi.

Cum alegi genele false in functie de forma ochilor

La fel cum iti alegi o coafura astfel incat sa iti puna in evidenta cele mai frumoase trasaturi ale fetei sau pentru a corecta ori ascunde anumite defecte, la fel si genele false se aleg in functie de forma ochilor si de anumite caracteristici ale acestora. Genele false pot schimba semnificativ aspectul fetei, uneori mai mult decat iti poti imagina inainte de a le aplica, de aceea trebuie sa te asiguri ca aceasta transformare va fi menita sa iti sublinieze privirea in cel mai frumos mod cu putinta. Alese gresit, nu numai ca nu vor avea efectul dorit, dar iti pot accentua anumite defecte, de exemplu, pleoapele usor lasate.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta care sunt genele false ideale pentru forma ochilor tai:

Ochi migdalati

Cum alegi genele false

Ochii in forma de migdala se caracterizeaza prin terminatia externa usor mai ascutita si un centru mai amplu, care face ca irisul sa fie partial ascuns de pleoape. Forma de migdala a ochiului este echivalentul formei ovale a fetei. Beyoncé si Angelina Jolie sunt doua dintre cele mai cunoscute vedete care au ochi migdalati. Avantajul acestei forme este ca e foarte versatila, ceea ce inseamna ca, daca ai astfel de ochi, poti folosi aproape orice fel de gene false. Cu toate acestea, alegerea unui model cu mai mult volum va oferi un efect mai dramatic si va atrage mai mult atentia asupra ochilor.

Ochi adanci

Ochii adanci tind sa fie mai mari, fiind situati mai aproape de arcada, astfel incat osul fruntii pare mai proeminent. O vedeta care are o astfel de forma a ochilor este Natalie Portman. In acest caz, secretul sta in accentuarea ochilor. Pentru a obtine efectul dorit, alege gene false cu fire mai lungi, mai ales in centru, pentru a oferi echilibru. De asemenea, genele false care se aplica individual functioneaza foarte bine pentru aceasta forma a ochilor, deoarece te poti concentra mai mult pe centru, acolo unde e nevoie de un efect de volum.

Ochi rotunzi

Vedete precum Katy Perry, Zooey Deschanel sau Nicole Richie au ochii rotunzi. Aceasta forma a ochilor expune cea mai mare parte a irisului, fiind versatila, si permite abordarea mai multor stiluri de gene, insa alegerea optima ar fi genele cu fire mai lungi in coltul exterior. Incearca sa eviti genele cu prea mult volum, deoarece pot face ochii sa para mai mici.

Ochi ascendenti

gene false pentru ochi ascendenti

Cunoscuti si sub denumirea de ochi de pisica, ochii ascendenti sunt mai mari inspre colturile exterioare. Modelul Kendall Jenner are o astfel de forma a ochilor. Daca si ochii tai au acelasi aspect, poti utiliza gene false cu firul mai lung spre coltul exterior sau poti folosi gene care se aplica individual si pe care le poti pune doar in coltul extern. Este suficient pentru a crea senzatia unei priviri misterioase si pentru a atrage atentia asupra ochilor.

Ochi descendenti

Opusul celor cu forma ascendenta, ochii descendenti au o inclinare a colturilor exterioare, facand pleoapa superioara sa para mai mare. Este si cazul actritei Camilla Belle. Ochii care se incadreaza in acest tipar vor fi avantajati de genele care au firele mai lungi in colturile exterioare, creand iluzia unui ochi de pisica. Daca preferi genele care se aplica individual, concentreaza-te pe coltul exterior, folosind mai multe in aceasta zona pentru a crea un efect de lifting.

Ochi asiatici

gene false pentru ochi asiatici

Ei bine, nu mai este nevoie de nicio explicatie privind caracteristicile acestui tip de ochi. Gandeste-te la actritele Eva Chen si Liu Wen. Daca te incadrezi in aceasta categorie, atunci ai nevoie de gene cu fire dese, aplicate eventual in mai multe straturi, pentru a oferi un plus de profunzime privirii.

Ochi acoperiti de pleoape

Specificitatea acestui tip de ochi este ca, atunci cand este deschis, pleoapa este invizibila, asa cum este cazul actritei Jennifer Lawrence. Genele ideale pentru aceasta forma a ochilor, la fel ca in cazul ochilor adanci, sunt cele cu firul mai lung in zona de centru a benzii. De asemenea, foarte utile pot fi genele aplicate individual, deoarece poti adauga mai mult volum exact acolo unde este nevoie. Mare atentie cand alegi genele false pentru aceasta forma a ochilor, pentru ca alte tipuri de gene, de exemplu, cele care au fire mai lungi in coltul extern al ochiului, nu vor face altceva decat sa accentueze pleoapa care este lejer cazuta.

Ochi mari

gene false pentru ochi mari

La fel ca in cazul ochilor migdalati, daca ai ochii mari, poti incerca numeroase stiluri de gene false, deoarece este forma foarte versatila. Pentru a pune in valoare privirea si pentru a-i oferi expresivitate, poti alege un model cu firul mai gros si mai lung, asa cum face, de exemplu, Kim Kardashian.

Ochi mici

gene false pentru ochi mici

Daca ai ochii mici, atunci cel mai avantajos model de gene false pentru tine este cel care are firul mai lung in coltul extern, deci modelul ochi de pisica. Orienteaza-te spre un produs cu un aer cat mai natural sau spre gene care se aplica individual si, chiar daca iti plac mult, evita-le pe cele care au firul prea lung, pentru ca, in cazul tau, look-ul final ar fi mult prea incarcat si nu te-ar avantaja.

Ochi proeminenti

Ochii de papusa, asa cum mai sunt numiti, se caracterizeaza mai ales prin pleoapa superioara foarte vizibila. Sunt foarte expresivi si au un aer oarecum romantic, deci nu este nevoie de prea mult efort pentru a-i pune in valoare. Ia exemplul actritelor Mila Kunis sau Amanda Seyfried si alege o pereche de gene false cat mai naturale, care sa iti ofere doar putin volum in plus, dar nu exagera!

Ochi apropiati

Efectul asimetric creat de ochii apropiati poate fi corectat foarte usor cu ajutorul genelor false cu firul mai lung in coltul exterior. Astfel, accentul cade pe zona externa a ochiului, alungind forma. Evita neaparat genele care au fire mai groase sau mai mult volum in centrul benzii, deoarece acest lucru va face ca ochii tai sa para mai mici.

alegerea genelor false

Sfaturi practice pentru alegerea genelor ideale

In afara de forma ochilor, care este esentiala, atunci cand alegem genele false, mai sunt si alte aspecte de care ar trebui sa tii cont.

In primul rand, trebuie sa ai in vedere faptul ca genele false care au toate firele de aceeasi lungime pot da un aspect nenatural, de papusa. In definitiv, genele naturale nu au toate exact aceeasi dimensiune si ar fi bine daca genele false pe care le alegi ar merge pe acelasi tipar.

In al doilea rand, trebuie sa te decizi daca vrei sa le folosesti pe cele de tip banda sau pe cele care se aplica individual in manunchiuri. Este posibil ca genele care se pun individual sa fie cele care te avantajeaza mai mult, chiar daca aplicarea lor ti se pare mai dificila.

In al treilea rand, asa cum explicam si in randurile de mai sus, trebuie sa tii intotdeauna cont de cat de mari sunt ochii tai. Daca ai ochii mai mici, opteaza pentru un produs care iti evidentiaza privirea intr-un mod mai discret.

Si nu in ultimul rand, tine cont si de fizionomia fetei tale in ansamblu. Unei fete cu trasaturi mai delicate i se vor potrivi gene false cu un aspect cat mai natural, in timp ce unui chip cu trasaturi mai proeminente ii vor veni mai bine niste gene cu mai mult volum, astfel incat atentia sa fie atrasa spre ochi.

In concluzie, daca tii cont de sfaturile noastre si de trasaturile tale, cu siguranta vei alege genele perfecte, care nu numai ca iti vor evidentia privirea facand-o mult mai sexy, dar iti vor da si un plus de incredere in tine insati.

PRODUSE RECOMANDATE

Articole recente

Viziteaza blogul nostru

Comentarii (0)

ARTICOLE RECOMANDATE
Product added to wishlist