BASE SI TOP COAT

Base si top coat, adica baza si stratul de deasupra ale manichiurii si pedichiurii semipermanente, sunt factorii care asigura durabilitatea acestora. Sigur iti doresti ca tu si clientele tale sa aveti unghii frumoase pentru cat mai mult timp, deci utilizarea lor nu este optionala.

Base coat pentru manichiura semipermanenta

Aplicarea unei baze a manichiurii semipermanente este unul dintre cei mai importanti pasi ai procesului. Pentru a asigura stabilitatea ojei pe unghie, aceasta trebuie sa fie de calitate. Noi iti recomandam sa alegi numai produse profesionale, chiar si atunci cand iti faci propria manichiura, acasa.

Fiecare base coat are proprietati importante, de care sa tii cont atunci cand il achizitionezi, caci el trebuie sa corespunda nevoilor unghiilor tale. Dintre acestea amintim: intarirea si regenerarea unghiei, protejarea impotriva ingalbenirii unghiei; protejarea impotriva anumitor substante pe care oja le poate contine.

Orice tip de base coat ai alege, trebuie sa fii atenta sa urmezi pasii de baza in aplicarea lui. Acestia sunt:

- pilirea unghiei;

- curatarea acesteia;

- indepartarea cuticulelor;

- aplicarea unui strat de base coat;

- introducerea mainii sub lampa led pentru 30 de secunde, sausub lampa UV pentru 120 de secunde.

Stratul pe care il aplici nu trebuie sa fie unul gros, pentru a nu da un aspect nenatural unghiei, impreuna cu celelalte straturi de produse pe care urmeaza sa le aplici.

Incearca sa nu confunzi base coat, care are mai multe caracteristici, cu primerul. Acesta din urma va oferi doar un strat de protectie stratului de baza, nu are si rolul de a ingriji unghia.

Top coat pentru manichiura sau pedichiura semipermanenta

Top coat-ul este si el o etapa de neratat in manichiura semipermanenta. Rolul acestuia este de a securiza oja pe unghii, pentru a asigura o durabilitate a manichiurii sau pedichiurii.

Folosind un top coat de calitate, profesional, vei oferi protectie si impotriva zgarieturilor care pot surveni de-a lungul zilelor pe unghiile tale sau ale clientelor.

Aplicarea top coat-ului ajuta la impedicarea exfolierii unghiilor si la oprirea patrunderii impuritatilor dupa aplicare. Un alt beneficiu al acestuia este ca elimina riscul craparii unghiilor in contactul cu apa. Rezistenta pe care o ofera unghiilor este una superioara. Poate fi aplicat atat pe unghiile facute cu oja semipermanenta, cat si pe cele cu gel, pentru un aspect impecabil de mai lunga durata.

Exista doua tipuri de top coat UV, in functie de gusturile fiecareia: lucios sau mat.

Modul de aplicare a top coat-ului este unul intuitiv in procesul manichiurii sau al pedichiurii. Iata intregul proces:

- se aplica base coat-ul dupa instructiunile prezentate mai sus;

- apoi oja speciala pentru tipul de manichiura sau pedichiura - cu gel sau semipermanenta - cu timpii de uscare sub lampa specificati pe aceasta;

- se aplica stratul de top coat subtire, tot pentru a nu da un aspect nenatural unghiei;

- se introduce mana timp de 60-90 de secunde sub lampa led sau timp de 3-4 minute sub lampa UV.

Alte accesorii pentru o manichiura sau pedichiura profesionala

Pe langa base coat si top coat profesionale, vei mai avea nevoie de urmatoarele accesorii pentru a-ti oferi tie si clientelor tale, unghii perfecte, dar si clipe de rasfat:

- ojele speciale pentru lampa UV, pe care le gasesti intr-o gama larga de culori, in functie de nevoi, ocazii sau starea de spirit;

- lampa UV sau led care ajuta la securizarea acestora pentru o mai mare durabilitate in timp;

- o foarfeca sau pila pentru scurtarea unghiilor;

- o pila profesionala pentru pregatirea unghiilor pentru acest proces;

- instrumente sau solutii de indepartare a cuticulelor;

- uleiuri pentru cuticule;

- solutii de curatare si degresare a unghiilor.

Toate acestea te vor ajuta sa ai o manichiura impecabila pentru o perioada de pana la o luna. E important sa stii ca aceasta perioada difera si in functie de ritmul de crestere al unghiei naturale.

Manichiura si pedichiura impecabile sunt mai aproape de fiecare dintre noi si accesibile din toate punctele de vedere. Apeland la aceste procese vei salva timp pretios pe care il vei putea fructifica in atatea alte moduri.

ESTI PRO?

ProMUA este programul nostru de discounturi speciale pentru profesionistii si firmele din domeniul infrumusetarii. Inscrie-te acum!

INSCRIERE

Product added to wishlist

Folosim cookies! Prin continuarea navigarii va exprimati acceptul! Mai multe informatii