Initial asociate cu machiajul de teatru sau cu aparitiile vedetelor de pe covorul rosu, genele false au devenit tot mai populare, in mare parte si datorita diversificarii acestui tip de produs si noilor tehnici utilizate pentru aplicarea si ingrijirea lor. Fie ca preferam sa le purtam in fiecare zi, fie ca le folosim doar la ocazii speciale, genele false au devenit un produs nelipsit din arsenalul de frumusete al oricarei femei moderne. Ceea ce este important de stiut atunci cand ne aplicam genele false este ca ele trebuie alese in functie de culoarea parului si a genelor tale, dar si dupa forma ochilor.

 

Ce trebuie sa stii despre genele false

Genele false sunt o optiune excelenta pentru femeile care au gene prea scurte sau rare si pentru care rimelul nu face minuni, dar si pentru cele care vor sa-si puna in evidenta privirea. Pentru artistele din lumea teatrului si a divertismentului, genele false au devenit aproape obligatorii, pentru a le contura o imagine cu un aer de dramatism, iar specialistii in machiaj care lucreaza pentru marile case de modă le folosesc frecvent, fie pentru a da look-ului final un aer romantic, fie pentru a accentua misterul feminin.

Datorita acestor tendinte, in prezent, genele false au devenit disponibile intr-o mare varietate de stiluri, dimensiuni si tipuri. Cele mai populare trei tipuri de gene false sunt: genele tip banda, genele individuale grupate in buchetele si genele individuale. Toate acestea pot fi facute din fibre sintetice, din matase sau din par natural. Cele din par natural sunt, cel mai frecvent, fabricate din fire din blana de nurcă, dar exista si gene false facute din par natural uman.

Genele tip banda sunt printre cele mai populare si, asa cum indica si numele lor, sunt prinse de o banda care se lipeste cu un adeziv special de pleoapa la baza genelor naturale. Genele individuale in manunchiuri sunt folosite frecvent de specialistii in machiaj, fie pentru a obtine un look foarte natural, in functie de caracteristicile fizionomiei persoanei care le poarta, fie pentru look-uri spectaculoase, inedite, asa cum le vedem pe podiumurile de prezentare ale caselor de moda, in reviste, in videoclipuri muzicale sau pe covorul rosu. Genele individuale se folosesc in principal pentru extensiile fir cu fir ale genelor, sunt cele mai rezistente in timp si se aplica printr-un procedeu special, in saloanele de specialitate. Toate tipurile de gene pot fi scurtate, dupa diferite modele, pentru a se potrivi cat mai bine asteptarilor tale.

Stilul si tipul de gene false pe care le alegi vor depinde de preferintele personale, bugetul si look-ul pe care il visezi.

Cum alegi genele false in functie de forma ochilor

La fel cum iti alegi o coafura astfel incat sa iti puna in evidenta cele mai frumoase trasaturi ale fetei sau pentru a corecta ori ascunde anumite defecte, la fel si genele false se aleg in functie de forma ochilor si de anumite caracteristici ale acestora. Genele false pot schimba semnificativ aspectul fetei, uneori mai mult decat iti poti imagina inainte de a le aplica, de aceea trebuie sa te asiguri ca aceasta transformare va fi menita sa iti sublinieze privirea in cel mai frumos mod cu putinta. Alese gresit, nu numai ca nu vor avea efectul dorit, dar iti pot accentua anumite defecte, de exemplu, pleoapele usor lasate.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta care sunt genele false ideale pentru forma ochilor tai: