Laminarea sprancenelor: must have-ul momentului

Sprancenele ingrijite, care au o forma potrivita fizionomiei fetei tale, pot sa infrumuseteze trasaturile naturale ale fetei, fara sa mai ai nevoie de make-up. Daca te-ai saturat sa iti pierzi timpul in oglinda, pentru a oferi sprancenelor tale forma ideala cu ajutorul unui creion sau al unui gel pentru sprancene, sau, pur si simplu, iti doresti un aspect cat mai natural si mai ingrijit al acestora, poti sa apelezi la procesul de laminare a sprancenelor. Odata ce obtii rezultatul dorit, timp de cateva saptamani nu va mai trebui sa iti faci griji cu privire la forma sprancenelor tale, deoarece aceasta va fi una perfecta in orice moment al zilei sau al noptii.

Descopera, in cele ce urmeaza, ce presupune laminarea sprancenelor si cum o poti face acasa.

Laminare sprancene: ce inseamna

Laminarea sprancenelor este o tehnica moderna si non-invaziva de definire a sprancenelor prin netezirea parului nedisciplinat si subtire al acestora. In urma acestei proceduri temporare de laminare sprancene, acestea capata un luciu natural si un aspect ingrijit.

Beneficii laminare sprancene

Iata care sunt principalele beneficii ale laminarii sprancenelor:

  • accentueaza naturaletea fetei: atunci cand apelezi la procesul de laminare sprancene, obtii un efect natural si ingrijit al acestora, fara prea mult efort;
  • necesita o intretinere minima: odata ce ai apelat la procesul de laminare sprancene, efectul se poate mentine chiar si 6-8 saptamani, fara sa necesite intretinere speciala;
  • te ajuta sa obtii o transformare instantanee, punand accent pe trasaturile fetei: efectul procesului de laminare sprancene este unul instantaneu si se mentine timp de cateva saptamani.

Descopera si cum poti sa iti pui frumusetea in valoare cu ajutorul unui machiaj de zi reusit!

Laminarea profesionala 

Laminarea profesionala a sprancenelor are loc intr-un salon de infrumusetare, unde, cu ajutorul unui specialist, poti obtine forma dorita a sprancenelor tale.

Cat dureaza laminarea sprancenelor

Laminarea profesionala a sprancenelor dureaza, de regula, o ora, in care sunt urmati mai multi pasi, prin care specialistul in frumusete se asigura ca obtii forma dorita.

Pasii laminarii profesionale

Primul pas consta in aplicarea unei creme de lifting pe sprancene. Aceasta crema creeaza un proces chimic care descompune legaturile din fiecare fir de par, permitandu-le acestora sa fie aranjate cu usurinta intr-o noua forma.

Dupa aplicarea cremei, urmeaza pasul doi: perierea firelor de par din sprancene. Acest proces necesita multa atentie, indemanare si rabdare, intrucat fiecare fir de par trebuie aranjat intr-o pozitie potrivita pentru a obtine un look deosebit. Dupa ce se obtine forma dorita, se aplica o lotiune neutralizanta, pentru a mentine firele de par in noua pozitie.

Ultimul pas consta in hidratarea sprancenelor dupa acest procedeu chimic. Aceasta se poate face cu ajutorul unui ulei hranitor, care se aplica pe sprancene, timp de 2-3 minute.

Cat costa laminarea sprancenelor

Procesul de laminare sprancene nu este unul foarte complex, motiv pentru care preturile sunt destul de accesibile. Acestea variaza de la un salon de infrumusetare la altul si sunt cuprinse, de obicei, intre 150 si 300 de lei.

Laminare sprancene acasa

Daca iti doresti sa iti laminezi sprancenele acasa, profita de informatiile pe care ti le-am pregatit si obtine un rezultat ca la salon, in 4 pasi simpli!

Instrumente necesare 

Daca vrei sa eviti vizitele la salon, sa economisesti bani sau, pur si simplu, sa oferi sprancenelor tale exact forma pe care ti-o doresti, poti sa iti laminezi sprancenele si acasa. Procesul dureaza doar cateva zeci de minute si depinde de rabdarea si indemanarea ta.

Iata de ce ai nevoie pentru laminarea sprancenelor acasa:

  • solutie de netezire a sprancenelor inainte de aplicarea gelului permanent;
  • gel permanent, care iti permite sa mentii firele de par din sprancene in pozitia dorita cat mai mult timp;
  • crema hidratanta;
  • kit cu sabloane pentru sprancene, care contine: forfecuta, pensete, trimmer, pieptene, dar si sabloane care te pot ajuta sa obtii forma dorita. Acestea sunt utile atat in procesul de laminare sprancene, pentru a le oferi lungimea dorita, cat si ulterior, fiind potrivite pentru mentinerea efectului de laminare timp indelungat.

Descopera kitul cu sabloane pentru sprancene ForeverGlow si obtine forma dorita a sprancenelor tale!

Laminarea sprancenelor acasa, in 4 pasi

Probabil ti-ai dat seama deja, de la capitolul anterior, ca procesul de laminare sprancene acasa nu este unul dificil, motiv pentru care nici nu ai nevoie de multe instrumente pentru a obtine forma ideala a sprancenelor tale. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru laminarea sprancenelor acasa:

  1. Aplica pe fiecare spranceana solutia de netezire a firelor de par. In acest mod, acestea vor fi mai usor de aranjat.
  2. Dupa ce ai netezit firele de par, foloseste-te de kit-ul cu sabloane pentru sprancene, pentru a le oferi sprancenelor tale forma dorita. Foloseste pieptenele, pentru a te asigura ca firele de par din sprancene sunt desprinse unele de altele, iar apoi, cu ajutorul forfecutei, taie din lungimea acestora, pentru a obtine forma optima. Daca ai cateva fire in plus, care nu se incadreaza in forma finala pe care ti-o doresti, le poti smulge usor, cu ajutorul unei pensete.
  3. Odata ce firele de par au lungimea optima, iar sprancenele au forma dorita, aplica gelul permanent si asteapta aproximativ 15 minute. Acesta va permite sprancenelor tale sa isi mentina forma cat mai mult timp.
  4. Dupa acest interval, urmeaza pasul 4, adica indepartarea gelului permanent cu un demachiant sau cu apa calduta, si aplicarea ulterioara a cremei hidratante.

Nu uita ca, pentru a mentine cat mai multe saptamani efectul de sprancene laminate, este bine sa le hidratezi cu ajutorul unei creme in fiecare seara, inainte de somn. Totodata, foloseste-te de kit-ul tau de sprancene, pentru a tunde periodic firele de par si pentru a le smulge cu penseta pe cele crescute in afara formei dorite.

Laminare sprancene vs. microblading

In timp ce laminarea sprancenelor este un proces non-invaziv, ce are efect doar asupra firelor de par din spranceana, procesul de microblading implanteaza pigment in epiderma, cu ajutorul unor microlame. Acest pigment creeaza fire asemanatoare firelor de par din spranceana, astfel ca, spre deosebire de laminarea sprancenelor, microbladingul poate sa umple golurile din sprancene.

Totodata, o alta diferenta intre cele 2 proceduri consta in faptul ca in procesul de microblading se foloseste crema anestezica, pentru zona sprancenelor. Acest pas este necesar intrucat microlamele pot crea disconfort si intepaturi usoare.

In procesul de microblading se foloseste pigment, in timp ce in procesul de laminare sprancene este folosit doar un gel permanent, care asigura forma firelor de par. Din acest motiv, microblading poate corecta usoare disproportii ale sprancenelor, iar laminarea acestora poate sa le ofere o forma naturala si imbunatatita estetic.

Indiferent de varianta pe care o preferi, sprancenele tale vor arata mereu impecabil, in orice machiaj.

Descopera cum poti sa realizezi un machiaj de seara, pas cu pas!

5 forme principale ale sprancenelor. Ce forma ti se potriveste in functie de fizionomia fetei?

  1. Sprancenele cu forma rotunda – acestea indulcesc trasaturile fetei si echilibreaza trasaturile mai dure, masculine. Din acest motiv, sprancenele cu forma rotunda sunt potrivite pentru o fizionomie a fetei cu barbie ascutita sau cu o structura pronuntata a oaselor.
  2. Sprancenele cu forma ascutita – acestea au efect de lifting asupra trasaturilor fetei, motiv pentru care sunt potrivite persoanelor care au fata rotunda sau in forma de diamant, dar si celor cu ochii in forma descendenta.
  3. Sprancenele in forma arcuita – acestea sunt sprancenele care au cel mai natural aspect si se potrivesc in special persoanelor cu fetele rotunde si simetrice.
  4. Sprancenele in forma literei S – acestea sunt caracterizate de un colt interior al sprancenelor rotund, usor ridicat, in timp ce „corpul” sprancenei vine usor arcuit. Acest tip de sprancene ofera un look profesional si este potrivit persoanelor care au o fata patrata.
  5. Sprancenele cu forma plata – acestea denota seriozitate si sunt cel mai des intalnite la barbatii care au o fizionomie alungita a fetei.

Indiferent ca alegi sa iti laminezi sprancenele la un salon de infrumusetare sau doresti sa te bucuri de acest proces de una singura, in confortul casei, acesta este unul usor si rapid si iti poate oferi instantaneu rezultatele dorite. Daca sunt intretinute corespunzator, cu ajutorul unui kit de sprancene, efectul laminarii poate sa tina chiar si intre 6-8 saptamani. Dupa aceasta perioada, nu iti face griji! Poti sa repeti procedeul, fara niciun risc.

sursa foto: shutterstock.com




Articole recente

Viziteaza blogul nostru

Comentarii (0)

ARTICOLE RECOMANDATE
Product added to wishlist