Tot ce trebuie să știi despre extensiile de gene fir cu fir și procedura de aplicare

Când vine vorba despre trucuri pentru o privire seducătoare, evidențierea genelor se află în topul preferințelor doamnelor și domnișoarelor. Chiar dacă în ultimii ani, au apărut numeroase tipuri de mascara, nimic nu se poate compara cu efectul conferit de gene lungi și voluminoase. 

Cum poți scăpa de folosirea mascarei în fiecare zi? Alegând extensii de gene la salon și gene individuale pentru momentele în care nu ai avut timp să te programezi la aplicarea genelor. 

În continuare îți vom spune tot ce trebuie să știi despre procedura de aplicare a extensiilor de gene. De asemenea, îți vom spune și cum poți să te bucuri de o privire seducătoare, fără să te duci la salon! 

Ce sunt extensiile de gene? 

Extensiile de gene sunt gene individuale, care se lipesc deasupra genelor naturale și care rezistă o anumită perioadă de timp, în funcție de mai mulți factori. Spre deosebire de genele false, extensiile de gene nu se îndepărtează la finalul zilei. 

Extensiile, adică firele de gene, vor cădea cu timpul, pe rând, o dată cu genele tale naturale. Este bine să știi că genele naturale, la fel ca părul, cad și se regenerează, de aceea extensiile de gene nu pot rezista perioade mai lungi. 

Aceste extensii de gene se aplică în salon de către profesioniști. Genele se lipesc cu un adeziv special, într-un mediu controlat, astfel încât rezultatul să fie unul frumos și de durată. Cu ajutorul extensiilor de gene, poți avea look-ul care îți place mai mult. Unele persoane doresc doar o alungire a ochiului, pe când altele vor volum.

extensii de gene

Avantajele extensiilor de gene fir cu fir

Extensiile de gene prezintă numeroase avantaje, printre care cele mai importante sunt: 

 • arăți tot timpul aranjată, fără să depui efort;
 • nu mai este nevoie să folosești mascara;
 • vei aloca mai puțin timp machiajului: pentru zi cu zi, persoanele care au extensii de gene spun că le este suficient un ruj, sprâncenele puțin aranjante, un fond de ten și puțin fard de obraz;
 • poți alege rezultatul pe care ți-l dorești: aspect natural sau extravagant, gene foarte lungi sau curbate, privire alungită și așa mai departe;
 • rezultatul final va fi personalizat, astfel încât să se potrivească privirii tale 100%;
 • poți purta extensiile de gene oriunde, ba chiar poți face și sport cu ele;
 • este un proces nedureros.

Tipuri de gene 

În prezent, există mai multe tipuri de extensii de gene, ce pot fi catalogate în funcție de materialele din care sunt realizate și de grosimea acestora. 

În ceea ce privește materialele, se folosesc cu precădere următoarele: 

 • păr de nurcă (Mink);
 • fire de mătase (Silk);
 • păr sintetic;
 • păr uman sterilizat. 

Este bine să știi că tehnicianul va alege genele în funcție de dorințele tale și de particularitățile genelor naturale și ale ochilor tăi. Spre exemplu, persoanele cu alergie la părul de animale sau persoanele vegane vor opta pentru materiale sintice. 

Genele din materiale naturale au un aspect mai natural, atât din punct de vedere al texturii și modului în care se aseamănă cu genele naturale, cât și din punct de vedere al culorii. 

În ceea ce privește volumul dorit, se poate alege unul dintre următoarele tipuri de gene:

 • extensii fir cu fir (extensii gene 1D): cele mai naturale, având în vedere că se aplică o singură geană falsă pe geană naturală;
 • extensii gene 2D: se aplică două gene pe cea naturală;
 • extensii gene 3D: se aplică trei gene pe o geană naturală;
 • extensii tip Hollywood: sunt potrivite pentru un look extravagant și se pot aplica până la 15 gene pe o geană naturală.

Intră pe blogul ForeverLash pentru a afla cum poti alege genele false in functie de forma ochiului.

Cum se aplică extensiile de gene: pași necesari 

Pentru un efect deosebit, indiferent de tipul de extensie ales, este necesar sa se foloseasca gene de mai multe lungimi, grosimi și curburi. Astfel, spre colțul extern al ochiului se vor aplica gene fir cu fir mai lungi, iar în cel intern, gene mai scurte. 

Extensiile de gene se aplică utilizând un adeziv special, semi-permanent, care nu afectează geana naturală. Extensiile de gene se aplică doar pe genele naturale și nu iau contact cu pielea. 

Aplicare extensii

În continuare, îți prezentăm pașii unei proceduri de extensii de gene: 

 • discuția preliminară: se vor analiza genele naturale, forma ochiului și se va stabili rezultatul dorit; 
 • se aleg lungimea și curbura genelor;
 • te vei întinde pe un pat de cosmetică și va începe procedura de curățare a ochilor, îndepărtându-se orice urmă de machiaj, praf, sebum și alte impurități (este de preferat să mergi la programare fără machiaj); 
 • tehnicianul va izola genele inferioare cu ajutorul unor patch-uri speciale și/sau a unei benzi adezive medicale;
 • aplicarea propriu-zisă a genelor, care poate dura între 1 și 3 ore, folosindu-se pensete speciale și adeziv; 
 • uscarea adezivului cu ajutorul unui mini ventilator sau natural (tehnicianul te va ruga să mai stai cu ochii închiși câteva minute după terminarea procedurii); 
 • îndepărtarea patch-urilor și a benzii adezive;
 • perierea genelor cu ajutorul unei periuțe speciale.

Este bine de menționat faptul că în timpul procedurii vei sta cu ochii închiși și este bine să nu te miști brusc. Dacă îți vine să strănuți sau să tușești, anunță tehnicianul. Procedura de aplicare a extensiilor de gene nu doare, însă poți simți un mic disconfort la aplicarea și îndepărtarea patch-urilor și benzii adezive.

Machiaj extensii gene

Cum poți avea grijă de extensiile de gene? 

Cu toate că îți dorești ca extensiile de gene să reziste cât mai mult, așa cum am menționat deja, extensiile vor cădea odată cu genele naturale. De regulă, întreținute corespunzător, extensiile de gene rezistă aproximativ o lună, iar apoi poți merge la întreținere. 

Ce presupune întreținerea extensiilor de gene? O ședință în care se vor completa golurile ivite în urma căderii naturale a genelor. 

Rezistența extensiilor de gene este influențată și de felul în care le îngrijești. Astfel, urmează aceste sfaturi pentru a te bucura cât mai mult de extensiile de gene și pentru a te feri de eventuale afecțiuni ale ochilor: 

 • în primele 48 de ore de la aplicare, nu uda extensiile de gene, nu sta în abur sau în căldură excesivă;
 • demachiază-te zilnic cu un produs pe bază de apă: sunt interzise demachiantele pe bază de ulei; 
 • periază genele utilizând periuțele speciale puse la dispoziție de către tehnician; 
 • periază genele de la bază spre vârf; 
 • după ce ai curățat bine genele, usucă-le cu ajutorul unui șervețel facial; 
 • nu utiliza aparat de întors gene, mascara pe bază de ulei sau mascara waterproof;
 • nu folosi în jurul ochilor machiaje produse de îngrijire pe bază de ulei; 
 • evită băile fierbinți și sauna pentru a prelungi durata de viață a extensiilor.

 Machiajul potrivit cu gene fir cu fir

Chiar dacă extensiile de gene reprezintă o modalitate excelentă pentru a economisi timp și pentru a arăta bine fără a mai avea grija mascarei, nu mereu poți ajunge la programare. În plus, se recomandă ca la o anumită perioadă să iei pauză de la aplicarea extensiilor. 

Ce poți face pentru a te bucura de o privire seducătoare în continuare? Poți opta pentru gene false fir cu fir, pe care să le aplici oricând dorești. Le poți purta atât la machiaje de zi, cât și la machiaje pentru evenimente. 

Astfel, poți comanda de la ForeverLash gene false individuale, accesorii și adeziv. Prin utilizarea lor, te vei bucura de un rezultat ca la salon, oricând dorești. 

Gene false individuale

Genele disponibile pe site-ul ForeverLash sunt fabricate în Indonezia din 100% păr uman sterilizat și/sau din fibre sintetice de calitate superioară. Astfel, efectul va fi unul natural și nu va exista riscul alergiei. Genele sunt produse în fabrici care au integrat managementul calității și care respectă condiții de igienă și de muncă sigur și adecvate. 

În ce machiaje poți integra genele individuale? 

Gene individuale pot fi purtate oricând și pot fi integrate în orice tip de machiaj. Astfel, le poți purta la un machiaj pentru locul de muncă, alături de o codiță discretă de tuș și de un machiaj al feței cu tonuri cât mai naturale. 

Dacă îți dorești să afli cum poți sa aplici in mod corect tusul, te invităm pe blogul ForeverLash. 

Pentru un look de seară, poți purta genele false la un machiaj extravagant, cu glitter. Tot pentru seara, poți opta și pentru un look romantic, cu un machiaj relativ simplu, în care buzele să fie roșii, iar ochii să aibă doar o codiță discretă, realizată din fard. 

Machiajul de seară poate fi atât de simplu de realizat! Citește pe blogul ForeverLash care sunt noutatile anului in machiajul de seara

Bineînțeles, genele false individuale pot fi integrate și în machiaje pentru mirese, având în vedere aspectul natural al acestora. 

Marele avantaj al genelor fir cu fir este faptul că pot fi aplicate astfel încât să schimbe discret forma ochiului (spre exemplu să îl alungească) sau să accentueze privirea, una dintre marile dorințe ale tuturor mireselor. 

În plus, având în vedere că sunt ușoare și comod de purtat, devin perfecte pentru ziua nunții.

Așadar, dacă îți dorești o privire seducătoare, apelează cu încredere la genele fir cu fir! 

Surse foto: Shutterstock, Foreverlash.ro 

Articole recente

Viziteaza blogul nostru

PRODUSE RECOMANDATE

Comentarii (0)

ARTICOLE RECOMANDATE
Product added to wishlist