Unghii slim scurte: simplitate si eleganta pentru manichiura perfecta

Chiar daca tendintele se schimba, eleganta si simplitatea in ceea ce priveste manichiura raman intotdeauna la moda. De aceea, pentru femeile care prefera aceste lucruri, manichiura slim poate fi o alegere potrivita. 

Invata tot ce trebuie sa stii despre unghiile slim scurte: ce tehnica sa folosesti, ce instrumente sunt necesare si descopera cateva modele de unghii slim care sa te inspire.

Tehnica de realizare a unghiilor slim scurte si instrumente necesare

Tehnica de realizare a unghiilor slim a devenit populara relativ recent, in domeniul frumusetii, si se se refera la realizarea unghiilor cu un aspect mai subtire si mai natural. 

Iata un ghid general, care te poate ajuta sa realizezi unghii slim pas cu pas si sa obtii o manichiura eleganta, indiferent ca esti un tehnician de unghii cu experienta sau nu.

1. Pregateste unghia

Incepe cu dezinfectarea si curatarea mainilor si a unghiilor clientei, apoi foloseste o pila electrica, pentru a indeparta gelul sau oja semipermanenta deja aplicata. 

Apoi, utilizeaza o pila cu granulatie, pentru a crea o suprafata usor aspra pe unghie. Aceasta va ajuta la o aderenta mai buna a gelului sau a ojei semipermanente. Pentru asta, poti folosi si un primer de calitate, pe care sa il aplici sub forma unui strat subtire.

La finalul acestui pas, indeparteaza sau impinge cuticulele, pentru un aspect cat mai curat, si taie unghiile la dimensiunea dorita.

2. Aplicarea bazei

In cel de-al doilea pas, este necesar sa aplici o baza de tip rubber pe suprafata unghiilor, cu ajutorul unei pensule subtiri. Asigura-te ca aplici o cantitate mica pe fiecare unghie, pentru a nu incarca suprafata cu material. Nu uita ca aplicarea trebuie efectuata cu o usoara presiune a materialului pe unghie, pentru a-l intinde cat se poate de uniform.

Dupa fiecare aplicare, mana clientei trebuie introdusa timp de 30 de secunde in lampa UV/LED pentru unghii, astfel incat baza de tip rubber sa se intareasca pe unghie.

 

3. Pregateste sabloanele si incepe constructia

In functie de lungimea dorita a unghiilor, ar putea fi necesar sa folosesti sabloane pentru unghii. Mai intai decupeaza sablonul, lipeste aripioarele din partea inferioara si pune-l intr-o pozitie corecta, adica foarte putin ridicat. Chiar si cand clienta isi doreste unghii scurte, sablonul poate fi util, deoarece te poate ajuta sa obtii unghii slim intr-un mod mai usor.

Inainte de a incepe sa lucrezi la modelul dorit, asigura-te ca ai la indemana toate accesoriile de care ai nevoie pentru manichiura: sabloane, pigmenti sau cristale, toate sunt importante pentru o manichiura perfecta.

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci aici este sa incepi constructia unghiei. Incearca sa o realizezi in functie de preferintele clientei in materie de lungime si forma, deoarece ulterior vei avea mai putin de pilit. De exemplu, poti realiza unghii slim patrate, unghii slim ovale, unghii slim patrat-oval si unghii migdala slim cu oja semipermanenta sau cu gel.

Alege o oja semipermanenta profesionala ce rezista, in medie, pana la 4 saptamani. Este disponibila in mai multe nuante si culori, astfel ca poti sa le creezi clientelor tale modele diverse.

Odata ce ati ales forma dorita, trebuie sa realizezi un fel de „schelet” al unghiei, folosind o cantitate destul de mica de produs. Dupa ce ai creat scheletul fiecarei unghii in parte, clienta trebuie sa introduca mana in lampa UV/LED, pentru 30-60 de secunde.

Dupa acest pas, daca ai folosit sablon, este momentul sa il desprinzi cu atentie, astfel incat sa nu afectezi constructia pe care tocmai ai realizat-o.

4. Ofera forma slim unghiilor

Acum ca sablonul de pe unghii a fost inlaturat si ai obtinut constructia dorita, tot ce trebuie sa faci este sa pilesti unghiile, ghidandu-te dupa forma pe care si-o doreste clienta.

In acest pas, poti utiliza o pila de calitate, pentru a da o forma subtire si naturala unghiei. Daca ai experienta necesara, in acest pas poti sa folosesti si o freza electrica, pentru a obtine manichiura slim. Fii atenta la proportii si evita sa subtiezi prea mult unghiile.

La final, dupa ce ai finalizat pilirea, foloseste-te de o pila buffer, pentru a uniformiza suprafata constructiei realizate.

 

5. Finalizeaza manichiura

Dupa ce ai obtinut forma si culoarea dorite pentru manichiura, finiseaza manichiura cu un top coat, polimerizand fiecare strat sub lampa. Totusi, inainte de a face acest pas, asigura-te ca forma unghiei, culoarea si modelul ales intrunesc asteptarile clientei, deoarece modificarile ulterioare vor fi mai dificil de efectuat, odata ce manichiura este finalizata.

Avantajele manichiurii slim scurte

Pe langa aspectul natural si elegant, potrivit pentru orice ocazie, manichiura slim ofera si alte avantaje femeilor care o aleg. Iata cateva dintre cele mai importante, pe care le poti prezenta si clientelor tale:

  • Este usor de intretinut: unghiile scurte sunt mai usor de intretinut si de curatat decat cele lungi, facilitand igiena mainilor.
  • Este practica: unghiile slim scurte sunt mai practice in activitatile cotidiene, precum tastarea la computer, imbracatul sau manipularea obiectelor, oferind un nivel crescut de confort.
  • Este durabila: manichiura slim, atunci cand este realizata corect, poate oferi o durabilitate crescuta, avand in vedere ca stratul de material este mai subtire si poate fi mai rezistent in timp.

Modele de unghii slim in functie de forma

Acum ca ai vazut care este tehnica pentru obtinerea unghiilor slim si ce avantaje aduce, descopera cum poti sa dai diferite forme unghiilor, in functie de preferintele clientelor tale.

Modele de unghii slim scurte patrate

Pentru a obtine o forma patrata, incepe prin a taia unghiile la lungimea dorita, astfel incat sa fie cat mai aproape de forma patrata. Apoi, foloseste o pila, pentru a da forma unghiilor, astfel incat sa obtii colturi drepte si laturi plate. Ajusteaza forma atat cat e nevoie, pana cand obtii unghii patrate, dar subtiri in latime.

Daca iti doresti o manichiura slim cat mai simpla si rapida, opteaza pentru un lac de unghii nude, care confera unghiilor luciu intens si stralucire.

Iata cateva modele de unghii slim patrate, care sa te inspire.

Modele de unghii slim scurte ovale

Pentru a obtine aceasta forma, incepe prin a slefui marginile si varfurile unghiilor. Fa acest lucru cu grija, mentinand echilibrul si simetria intre ambele maini. Dupa ce ai obtinut o forma ovala de baza, insista cu pila pe margini, pentru a o face mai subtire si mai precisa. Este important sa tii pila intr-un unghi inclinat de aproximativ 45 de grade, in timp ce slefuiesti marginile si varfurile, pentru a crea o curba frumoasa si subtire, in forma de oval.

Descopera cateva poze cu unghii slim, apreciate de cliente.

Modele de unghii slim scurte patrat-oval

Pentru a obtine o manichiura slim cu unghii scurte, in forma patrat-oval, foloseste o pila, pentru a obine o forma patrata de baza. Pileaza colturile astfel incat acestea sa fie drepte si unghiile sa aiba un aspect patrat. Dupa ce ai obtinut o forma patrata, foloseste aceeasi pila pentru a slefui marginile si a crea o forma ovala. Mentine marginile si varfurile mai rotunjite, astfel incat sa rezulte o combinatie armonioasa intre patrat si oval.

Iata cateva poze cu unghii false, obtinute cu gel sau oja semipermanenta, care sa te inspire.

Modele de unghii slim scurte patrat-oval

Modele de unghii migdala scurte slim

Obtinerea unor unghii cu gel migdala implica mai mult decat simpla taiere sau pilire a unghiilor. Este un proces detaliat, pentru a crea varfuri ascutite si o forma eleganta si feminina. Pentru ca timpul necesar realizarii acestei manichiuri este, de obicei, mai mare decat in cazul celorlalte modele, poti sa iti ajustezi lista de preturi pentru unghii cu gel, astfel incat sa reflecte munca depusa pentru acest model.

Pentru a te asigura ca obtii o manichiura perfecta, pe langa o tehnica potrivita, ai nevoie si de produse de calitate. De aceea, iti recomandam sa alegi un gel pentru unghii profesional, care sa ofere o rezistenta mai mare unghiilor.

Ca sa obtii unghii migdala, incepe prin a taia unghiile la o lungime moderata, pentru a facilita procesul de formare. Apoi, foloseste o pila si incepe sa formezi varfurile intr-o forma usor ascutita, pentru a obtine aceste unghii migdala. Varfurile unghiilor migdala trebuie sa se intalneasca intr-un punct central, creand forma migdalei.

Pileaza marginile laterale ale unghiilor migdala, pentru a crea o linie curbata si fina, care se indreapta spre varf, si subtiaza cu atentie laturile unghiilor, facandu-le mai subtiri pe masura ce te indepartezi de cuticule.

Foloseste cu atentie o pila fina pe suprafata superioara a unghiilor, pentru a crea o forma curbata si eleganta. Mentine simetria intre ambele maini, pentru un aspect uniform si feminin.

Mai jos, poti gasi cateva imagini cu modele de unghii in forma de migdala scurte slim, pe care sa le incerci: unghii migdala clasica, unghii rosii migdala, modele unghii migdala french etc. 

Modele de unghii migdala scurte slim
Modele de unghii migdala scurte slim

Concluzionand, aspectul natural al unghiilor slim si usurinta de a le intretine le fac ideale pentru oricine cauta sa aduca o nota de eleganta fiecarei miscari a mainilor. Foloseste-te de toate informatiile din acest articol, invata tehnica de realizare a unghiilor scurte slim și, indiferent ca vei realiza unghii cu gel slim sau cu oja semipermanenta, cu siguranta iti vei impresiona clientele.

Sursa foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Articole recente

Viziteaza blogul nostru

PRODUSE RECOMANDATE

Comentarii (0)

ARTICOLE RECOMANDATE
Product added to wishlist