Unghiile ingrijite sunt o declaratie de stil. Cu toate acestea, exista atat de multe optiuni de modele de unghii, incat poate fi dificil sa alegi ce model sa porti pentru urmatoarele 2-3 saptamani. Dar dintre modelele populare de unghii cu gel, modelele de unghii cu pietre sunt, de departe, cele mai elegante.

Indiferent daca le preferi lungi sau scurte, vei gasi un model pe gustul tau. Modelele de unghii cu pietre sunt ideale pentru tinutele de petrecere, asa ca, daca ai un eveniment, nu ezita sa incerci, de exemplu, un model de unghii cu gel negru cu alb si cateva pietre aplicate la baza unghiei.

Iar daca iti doresti sa incepi o mica afacere in acest domeniu, in continuare, vei afla mai multe informatii despre unghiile cu pietre si vei gasi cateva poze cu unghii cu gel realizate prin diferite tehnici pentru a te inspira.

Modele de unghii cu gel – poze si idei

Aplicarea pietrelor pe unghii va scoate in evidenta orice design simplu si il va face sa para sofisticat. Pietrele pot fi aplicate pentru a face ca un model de unghii cu gel negru, alb sau colorat sa fie si mai elegant.

De asemenea, pietrele pot fi utilizate si pentru a realiza modele simple de unghii cu gel, precum modele de unghii cu gel culoarea pielii sau modele de unghii cu gel crem. O astfel de manichiura este eleganta si poate fi purtata la birou, culoarea de baza fiind una delicata, deloc ostentativa.

Asadar, pietrele confera si mai multa eleganta unei manichiuri si se potriveste de minune tinutelor pe care le porti la evenimentele de zi sau de seara.


Îti propunem cateva modele de unghii cu gel si poze care sa te ajute sa vizualizezi rezultatul ce poate diferi in functie de tehnica utilizata, precum si de dimensiunea unghiilor.

Strasuri pe unghii: modele nude si roz deschis

Daca iti doresti strasuri pe unghii cu modele simple sau modele de manichiura cu gel in nuante nude si roz deschis care sa iasa in evidenta cu ajutorul unor pietricele pentru unghii, atunci te poti inspira din urmatoarele modele de unghii finute.

Acesta este un design de unghii care se va asorta cu aproape orice te-ai hotarat sa porti si, in plus, mainile tale vor arata mai delicate. Propunerea este sa-ti pictezi trei dintre unghii cu gel in culori deschise, precum nude sau crem, apoi una cu un sclipici roz si cealalta intr-o nuanta de roz cu strasuri in partea de jos.

Combina culori deschise, cristale de unghii si oja holografica disponibila pe foreverlash.ro si obtine modele de unghii deosebite pe care le poti purta cu orice ocazie.

Modele de unghii cu strasuri in nuante de albastru

Aceasta este o alta culoare nici prea simpla, nici prea extravaganta; se situeaza undeva la mijloc, dar iese rapid in evidenta atunci cand este aplicata pe unghii. Amesteca doua culori, de exemplu nude si albastru deschis sau pastel, in timp ce la baza uneia sau cel mult a doua dintre unghii adauga cateva pietre simple.

Modele de unghii cu gel corai si albastru

Acest model de unghii cu pietre este perfect pentru zilele de vara atunci cand esti in vacante. Pentru astfel de modele de unghii in doua culori, poti picta trei unghii in albastru pastel sau verde, iar pe una dintre ele poti sa realizezi un model din pietricele in timp ce pe celelalte doua unghii sa folosesti o culoare contrastanta, deschisa si cateva strasuri la baza unghiei.

Astfel, vei realiza modele de unghii cu gel corai care se potrivesc perfect vibe-ului de vacanta.

Daca te afli in vacanta, nu-ti fie teama sa stralucesti din cap pana-n picioare si alege o oja cu sclipici. Vei realiza cu ajutorul ei modele deosebite pe unghii si te vei bucura de aprecierile celor din jur.

Modele de unghii crem

Acesta este un alt model de unghii in culori deschise care s-ar putea sa-ti placa, deoarece pietrele vor fi in prim-plan. Propunerea este ca, pentru a realiza modele de unghii crem sau alte nuante deschise, pentru doua dintre unghii sa optezi pentru modele de unghii cu gel alb sau modele de unghii alb laptos in timp ce pe celelalte sa aplici gel crem sau nude.

Pe unghiile albe foloseste pietre de diferite dimensiuni pentru a crea un design deosebit. Daca iti doresti un model mai complex, alege modele de unghii cu pietricele mici si pentru una dintre unghii. Astfel, creezi o combinatie de unghii cu gel modele cu strasuri.

Iata cateva imagini cu unghii cu gel in nuante deschise.

Modele de unghii cu pietricele mici si decoratiuni

Daca iti plac modelele de unghii cu gel cu pietricele si decoratiuni aplicate pe o singura unghie, atunci aceasta idee este perfecta. Coloreaza unghiile in nuanta care iti place cel mai mult, iar pe unghia degetului inelar adauga un model din pietricele. Amesteca pietre mici si mari si voilà.

Modele de unghii mate cu gel in nuante puternice

Opteaza pentru unghii fucsia sau rosu mat. Aceste culori sunt, intr-adevar, puternice, dar in combinatie cu nude, de exemplu, se obtine un echilibru placut.

Coloreaza trei dintre unghii fucsia in timp ce pe inelar si pe degetul mijlociu alege un ton nude, apoi aplica pietrele pe unul dintre ele in timp ce pe cealalta include un desen geometric.

Pentru a realiza modele de unghii cu gel mat si cu strasuri, va trebui sa aplici cu grija adezivul pe strasuri pentru a nu murdari finisajul mat.

Poti purta aceste modele de unghii rosii cu strasuri sau fucsia cu strasuri la evenimente de seara pentru a completa o tinuta all black si, cu siguranta, te vei face remarcata.

Modele de unghii cu linii albe si negre

Aceasta este o combinatie care va arata bine pentru orice ocazie. Poti alege doua unghii decorate sau doar o singura unghie cu dungi alb-negru daca vrei ca modelul sa fie mai simplu. Pe celelalte unghii iti recomandam sa combini nude cu alb, negru si pietricele.

Modele de unghii cu gel patrate

Aceasta este o forma foarte versatila pe care poti realiza modele frumoase de unghii cu gel si strasuri, deoarece se potriveste atat unghiilor scurte, cat si unghiilor lungi.

Poti opta pentru un decor simplu cu pietricele sau poti realiza modele de unghii cu gel elegante daca aplici alaturi de pietrele mici si strasuri mai mari. Picteaza trei dintre unghii french in timp ce pe cele doua din centru include sclipici, cateva linii albe foarte fine si, bineinteles, pietricele.

Nu uita ca designul unghiei poate fi modificat in functie de gusturile tale, aceste idei sunt doar o sursa de inspiratie pentru a crea noi modele.

Modele de unghii cu lac sau gel in degrade

Daca iti doresti un stil aparte, atunci manichiura in degrade ar trebui sa fie in fruntea listei tale.

Aplica diferite nuante de culoare ale aceluiasi gel pentru a realiza manichiura in degrade. De exemplu, poti opta pentru culori de unghii cu gel stralucitoare, precum rosu, sau pentru o culoare mai temperata, precum bej sau nude.

Manichiura cu gel in degrade se realizeaza rapid si este destul de usor de intretinut. Mai jos vei regasi cateva idei de modele de unghii realizate prin tehnica gradient.

Tehnici de aplicare a pietrelor pe unghii

Cu o stralucire greu de trecut cu vederea, modelele de unghii cu strasuri sau pietre sunt piese de rezistenta ale portofoliului unui nail artist. Sunt relativ usor de realizat, rapide si nu trebuie sa fii o artista desavarsita pentru a obtine rezultate interesante.

Însa aplicarea reusita a unei pietre statement pe unghie incepe cu pregatirea corespunzatoare a unghiei.

Pietrele acrilice sunt convenabile si sunt disponibile intr-o gama larga de culori si forme. La capitolul rezistenta si stralucire nu stau foarte bine, dar pentru manichiura de ocazie sunt optiuni potrivite.

Cristalele de sticla sau cristalele sintetice sunt, de obicei, mai stralucitoare si mai durabile. Pentru pietrele foarte mari, cauta un model cu o usoara curbura in partea de jos. Cand sunt prea mari si plate, pietrele tind sa se agate prea mult de lucruri. Se recomanda limitarea dimensiunii pietrelor cu spatele plat la 8 mm sau mai putin.

Pietrele isi obtin stralucirea din lumina care se reflecta pe fatete, asa ca, indiferent de metoda de fixare, orice lucru aflat deasupra pietrei va estompa stralucirea.

Desi majoritatea tehnicienilor au propria tehnica de fixare atunci cand realizeaza modele de unghii cu lac sau gel si pietre, cea mai buna metoda poate depinde de ce model unghii cu gel doresti sa realizezi, inclusiv de tipul de pietre folosit, de produsul existent pe unghie si de cat de mult iti doresti sa reziste modelul pe unghie.

Afla mai multe despre aplicarea strasurilor pentru a face fiecare clienta sa simta ca are cele mai frumoase unghii cu gel din lume.

Tehnici de aplicare a pietrelor pe unghii

Aplicarea pietrelor cu lac de unghii

Aplicarea pietrelor pretioase cu oja este recomandata doar pentru o utilizare pe termen scurt, deoarece oja nu are aceeasi rezistenta precum adezivii speciali.

Cu toate acestea, poate fi alegerea potrivita pentru o clienta care revine frecvent pentru manichiura obisnuita sau care doreste sa incerce un pic de stralucire pe unghie inainte de a opta pentru un model de unghii cu pietre mai rezistent.

Dupa aplicarea top coat-ului, lasa unghia sa se usuce usor. Apoi, apasa piatra in stratul de top coat atunci cand suprafata este suficient de umeda pentru a o fixa, dar nu prea umeda, incat piatra sa alunece sau sa se pateze.

Odata fixata, nu mai aplica top coat. În schimb, foloseste o pensula mica de nail art pentru a aplica cu grija un strat de top coat suplimentar in jurul bazei fiecarei pietre daca este necesar.

Aplicarea pietrelor cu lac de unghii

Aplicarea pietrelor cu adeziv

Adezivul pentru unghii este un produs special, ideal pentru unghii lungi cu gel si care se intareste rapid. Însa trebuie folosit cu atentie, deoarece poate coroda partea superioara a unor pietre si poate deteriora suportul argintat al pietrelor in timp. Daca lipesti pietrele peste oja obisnuita, asigura-te, mai intai, ca stratul de acoperire este uscat.

Alege un adeziv cu intarire rapida si foloseste doar cat este necesar. Aplica intotdeauna adezivul pe unghie, nu pe piatra, si plaseaza piatra pe unghie folosind un betisor de cuticule umezit sau un instrument cu varf de ceara pentru un control maxim. Se poate aplica adeziv suplimentar la baza fiecarei pietre pentru mai multa rezistenta.

Aplicarea pietrelor cu gel

Aceasta metoda este suficient de puternica pentru a lipi chiar si cele mai mari pietre. Și, deoarece gelul nu dauneaza sticlei sau cristalului sintetic, pietrele pot fi indepartate, pastrate si reaplicate la programarile viitoare. Nu este nevoie de o pregatire speciala a suprafetei. Pur si simplu, aplica gelul si cristalele direct peste culoare sau peste acril si usuca la lampa UV.

Pentru a te asigura ca pietrele sunt fixate corespunzator, este important sa utilizezi o lampa UV de calitate care sa usuce rapid si eficient gelul.

Aplicarea pietrelor cu gel este un proces in doi pasi. În primul rand, foloseste un gel gros si rigid pentru a fixa piatra pretioasa si roaga clienta sa-si roteasca mana dintr-o parte in alta in timp ce aceasta se usuca sub lampa. Acest lucru permite luminii sa intareasca gelul intre strasuri.

Apoi fixeaza cu grija strasul folosind un gel cu vascozitate medie pentru a acoperi marginile. Gandeste-te la el ca la un „gel de prindere” care va fixa piatra la locul ei.

Nu-ti fie teama sa experimentezi. Multi tehnicieni folosesc o combinatie de gel si adeziv pentru a aplica pietre pe unghii. Poti combina tehnicile aplicand pietrele mai mari cu un gel gros si tare, apoi adeziv pentru a umple golurile dupa ce se intareste sau invers. Important este sa te asiguri ca pietrele mari sunt fixate pe suprafata unghiei pe tot perimetrul bazei fiecarei pietre.

Aplicarea pietrelor cu gel

Cum sa aplici pietrele pe unghii

Daca esti interesata sa inveti cum sa aplici pietrele pe unghii, atunci ai ajuns la locul potrivit.

Cu instrumentele potrivite, crearea modelelor tale preferate de unghii cu pietre poate fi, de fapt, destul de usoara.

Utilizand pasii de mai jos, poti aplica strasuri pe unghii cu gel forma migdala scurte sau lungi, precum si pe unghii cu gel mari sau mici. Desi exista mai multe tehnici de aplicare a gelului si mai multe tipuri de unghii cu gel, precum unghii migdala scurte cu gel, unghii ovale sau rotunde, pasii pe care ti-i prezentam functioneaza in cazul tuturor formelor de unghii cu gel.

În mod obisnuit, ai nevoie doar de pietre pentru unghii, un aplicator si adeziv pentru pietre.

Aceste instrumente simplifica procesul de aplicare si te asigura ca raman la locul lor pentru mai mult timp.

Pietrele pot fi aplicate peste modele de unghii culoarea pielii, modele de unghii deschise sau modele de unghii cu gel colorate.

Pasi de urmat:

  1. Pregateste unghia si apoi aplica doua straturi de gel transparent, uscand dupa fiecare.
  2. Foloseste un servetel imbibat cu substanta pentru degresare pentru a indeparta stratul lipicios, dar nu aplica top coat. Pileste usor baza unghiei.
  3. Aplica o picatura de gel adeziv pe zona lustruita a unghiei.
  4. Folosind un creion de ceara ascutit, ia piatra si pozitioneaz-o pe punctul de adeziv. Repeta acest pas pentru celelalte pietre, apoi usuca unghia.
  5. Aplica adeziv intre si in jurul spatiilor dintre pietrele mai mari. Pentru o mai buna aderenta, pulverizeaza pietrele cu un spray de uscare a unghiilor.
Aplicarea pietrelor cu lac de unghii

Unde amplasam pietrele pe unghie

Daca realizezi modele de unghii cu linii sau modele de unghii cu gel nud cu sclipici, poti adauga si cateva pietricele la baza unghiei. Asadar, mai aproape de cuticula este cel mai bun plasament pentru pietre pe unghie, deoarece unghia nu se indoaie acolo, deci este o suprafata mai stabila. Nu te apropia prea mult de cuticula, totusi. Va fi mai greu sa sigilezi spatiile fara sa atingi pielea, iar atunci cand unghia va creste, piatra se va agata usor de lucruri.

Daca aplici pietre pe unghiile naturale, opteaza pentru un model cu pietre mai mici. Daca o piatra mare este plasata in punctul in care unghia naturala se poate indoi, exista o sansa ca aceasta sa se desprinda.

Cum sa faci ca pietrele sa reziste mai mult timp pe unghii

Modelele de unghii cu pietre sunt foarte populare, iar pentru a le realiza, poti alege dintr-o gama variata de culori, produse pentru manichiura, stiluri si forme pentru a infrumuseta creatiile tale de nail art si a realiza cele mai frumoase modele de unghii cu gel.

Ceea ce este mai complicat este, de fapt, sa reusesti sa faci ca pietrele sa reziste pe unghii.

Cu tehnicile potrivite, este usor sa realizezi acest lucru. Am adunat cateva sfaturi pentru ca pietrele sa ramana pe unghii si mai mult timp.

Cu cat unghia este mai rezistenta si mai putin flexibila, cu atat manichiura cu pietre va rezista mai mult. Poti aplica pietre de unghii si pe manichiura cu unghii naturale, dar nu va rezista la fel de mult ca o baza de gel.

Procesul de aplicare a gelului necesita un strat de baza care este polimerizat cu lumina UV. Fiecare strat nou este, de asemenea, polimerizat pentru a usca oja intre straturi. Acest proces ajuta la rezistenta gelului. Apoi aplica un top coat special. Astfel, gelul va rezista aproximativ doua saptamani pe unghii.

Oja obisnuita, chiar si cu o baza normala si un strat de top coat, ar putea dura doar o saptamana inainte de a incepe sa se ciobeasca. Daca te decizi sa folosesti oja obisnuita ca baza pentru manichiura cu pietre, asigura-te ca stratul superior este complet uscat inainte de a aplica pietrele deasupra. Astfel, poti obtine o manichiura reusita.

Vei dori sa folosesti un strat de top coat peste gelul sau peste oja obisnuita si sub pietrele aplicate pe unghii. Însa daca ar fi sa aplici un top coat peste cristalele pentru unghii, ar putea sa estompeze stralucirea pietrelor, ceea ce nu iti doresti, asadar, nu este recomandat. Deci:

1. Alege adezivul potrivit

Cheia pentru ca pietrele sa reziste este sa-ti dai seama cu ce sa fixezi cristalele pe unghii.

2. Utilizeaza cantitatea potrivita de adeziv pentru unghii cu pietre

Vrei sa te asiguri ca exista suficient adeziv pentru ca pietrele sa se fixeze usor fara ca adezivul sa acopere prea mult din cristal. Îti recomandam sa folosesti o perla de adeziv de aproximativ jumatate din dimensiunea pietrei pe care urmeaza sa o aplici.

3. Aplica pietrele in locul potrivit

Vrei ca pietrele sa fie mai aproape de centrul patului unghiei sau in apropierea cuticulei, astfel incat sa reziste mai mult timp. Daca sunt aproape de varfuri, risca sa se desprinda mai usor.

4. Aplica un strat de acoperire in jurul pietrelor

Asa cum am mentionat mai devreme, adaugarea unui top coat peste piatra va face ca aceasta sa-si piarda din claritate si stralucire. Dar adaugarea unui strat de top coat pe unghie si in jurul partilor laterale ale pietrei ajuta la fixarea acesteia la locul ei pentru mai mult timp. Desigur, daca intreaga unghie este acoperita cu pietre, sari peste acest pas.

5. Poarta manusi pentru a-ti proteja unghiile

Daca speli zilnic vase in casa, acest lucru va afecta unghiile in cazul in care nu investesti in niste manusi de curatare pentru a-ti proteja mainile. De fapt, daca vei avea mainile scufundate in apa pentru o perioada de timp, este intotdeauna o idee buna sa porti manusi pentru protectie. Acest lucru impiedica, de asemenea, ca mainile sa se usuce.

De asemenea, iti poti proteja mainile atunci cand iti speli parul si poti evita sa-ti inmoi unghiile atunci cand faci baie. Asta deoarece apa este deosebit de dura pentru manichiura facuta pe patul unghiei tale naturale.

Tipuri de manichiura pe care poti aplica pietre

Nu este intotdeauna usor sa alegi manichiura potrivita. În afara de culoarea si textura unghiilor, trebuie sa te gandesti si la alte lucruri, cum ar fi cat timp pot rezista unghiile, bugetul tau si forma naturala a unghiilor tale. Luand in considerare acesti factori, vei face alegerea potrivita pentru a realiza unghii cu gel in degrade sau alte modele mai complexe de manichiura.

Acestea fiind spuse, iata care sunt diferitele tipuri de manichiura pe care le poti incerca la urmatoarea programare.

Manichiura clasica

Este vorba despre oja clasica pe care o stim cu totii, pe care o poti indeparta cu acetona si peste care se pot aplica, cu adeziv, pietre decorative pentru unghii. Dezavantajul este ca nu dureaza la fel de mult precum alte tipuri de manichiura.

Manichiura cu gel UV

Dupa aplicarea bazei, foloseste gelul pentru a oferi rezistenta unghiei si pentru a adauga stralucire acesteia.

Un lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi manichiura este lungimea unghiilor. În timp ce varfurile alungite pot parea mai interesante, poti sa te bucuri de multe manichiuri frumoase cu gel si daca ai unghiile scurte sau naturale. Exista modele de unghii migdala scurte sau modele de unghii migdala french care pot fi realizate si pe unghii mai scurte.

Manichiura Vinylux

Daca nu te dai in vant dupa oja obisnuita, poti opta pentru o manichiura vinylux. Vinylux are un sistem de culoare in 2 componente, format dintr-un strat de culoare autoaderenta si un lac de unghii suplimentar.

Ceea ce ne place cel mai mult la aceasta varianta este luciul de lunga durata care adauga frumusete unghiilor scurte si naturale.

Atunci cand este realizata corect, poti purta manichiura vinylux timp de sapte zile fara sa acoperi unghiile cu alt strat de oja. Poti realiza manichiura cu gel in modele variate, aplicand strasuri cu adeziv. Iata cateva imagini cu unghii pe care a fost realizata manichiura vinylux.

Manichiura acrilica

Manichiura acrilica este stilul preferat pentru persoanele cu unghii scurte. Aceasta adauga mai multa lungime unghiilor naturale si poate dura pana la trei saptamani.

Pentru a crea o unghie acrilica, foloseste un polimer sub forma de pudra si un monomer lichid ce formeaza un strat acrilic dur care seamana cu unghiile tale naturale.

Marea diferenta intre o manichiura cu gel si o manichiura acrilica este ca aceasta din urma nu e un produs finit pe care il poti gasi pe piata. Ar trebui sa incepi sa realizezi unghiile acrilice dupa ce ai capatat ceva experienta in constructia unghiilor si dupa ce te-ai familiarizat cu tehnicile de realizare a diferitelor forme de unghii.

Manichiura cu pulbere de imersie

Unghiile cu pulbere de imersie sunt destul de asemanatoare cu manichiura cu gel. Cu toate acestea, spre deosebire de manichiura cu gel, unghiile dip powder nu au nevoie de nicio lumina UV in timpul fixarii.

Procesul de manichiura dip powder este simplu. Întinde un adeziv transparent pe fiecare unghie si apoi scufunda-le una cate una intr-o pudra pe baza de pigment. Dupa ce repeti acest pas de doua sau trei ori, acopera fiecare unghie cu o substanta transparenta care se usuca aproape imediat. Manichiura cu pudra de imersie poate sa dureze cel putin 14 zile.

Informatiile pe care ti le-am prezentat te vor ajuta sa devii mai creativa si sa incerci diferite modele de unghii cu pietre. Aplicate cu grija, aceste decoratiuni vor infrumuseta orice tip de manichiura si, in plus, pot fi aplicate pe orice tip de manichiura fie ca este realizata cu gel, fie cu oja clasica.

sursa foto: shutterstock.com

Articole recente

Viziteaza blogul nostru

Comentarii (0)

ARTICOLE RECOMANDATE
Product added to wishlist