Coco Chanel

Orice fel de haine ai purta, este important sa nu uiti sa iti porti sclipirea in ochi. Doar acolo se reflecta increderea si entuziasmul de care ai mare nevoie ca sa arati bine cu adevarat.

— Coco Chanel

O extraordinara sursa de inspiratie

Coco Chanel este, foarte probabil, cea mai influenta femeie din istoria modei. S-a straduit sa elibereze stilul feminin de rigori si incorsetari, incurajnd originalitatea, simplitatea si confortul, iar rezultatul a fost ceea ce cunoastem azi drept „Casual Chic”.

A fost extraordinar de prolifica, creatiile si ideile sale punandu-si continuu amprenta pe noii designeri. Cariera sa a fost presarata cu gaselnite memorabile cum ar fi „jacheta Chanel”, „geanta Chanel” sau „mica rochie neagra”… ca sa mentionam doar cateva din cele mai faimoase piese preluate si reinterpretate la infinit de toti marii creatori care i-au urmat.

Dar, indiferent de moda vremii, de liniile designului sau noile categorii de produse pe care le promova, Coco Chanel nu uita sa puna accent pe tinuta, pe felul in care porti hainele, pe eleganta care trebuie sa vina din interior. Si, iata, pe privirea care trebuie sa reflecte entuziasmul si increderea in ceea ce suntem si ceea ce facem. Nu-i deloc un sfat rau, asa-i?

 

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel (19 august 1883 – 10 ianuarie 1971) a initiat povestea Chanel si ulterior faimoasa casa care ii poarta numele la inceputul secolului, in 1909. Mai multe informatii despre Chanel gasesti pe www.chanel.com, inclusiv un timeline detaliat si numeroase repere vizuale pe inside.chanel.com.
Foto: www.chanel.com
Nota: ForeverLash nu este asociat in niciun fel cu Chanel sau companiile asociate cu faimosul brand. Pur si simplu apreciem realizarile unor oameni ale caror idei si realizari au fost si/sau sunt cu totul iesite din comun.

Comentarii (0)

ARTICOLE RECOMANDATE
Product added to wishlist